30.3.13

Hair products I use!

Σε αυτό το ποστ, όπως σας είχα υποσχεθεί από το Facial products I use, θα σας παρουσιάσω τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για την περιποίηση αλλά και το styling των μαλλιών μου. 

Σας δίνω και μια φωτογραφία μου, όχι και πολύ καλή, δύο καλοκαίρια πριν που φαίνονται πώς είναι τα μαλλιά μου. Στη φώτο, λοιπόν, έχουν ξανθύνει μόνα τους στις άκρες από τον ήλιο. Γενικά, από μικρή αν και είχα καστανά μαλλιά, σχετικά ανοιχτά, πάντα ξανθαίναν κάτω. Τώρα, τα έχω ανοίξει μόνη μου με βαφή αλλά δεν έχω φώτο να σας δείξω. Είναι ίδια πάντως περίπου με τη φωτογραφία.




Να σας πω και λίγα λογάκια ακόμη και γιατί τα χαρακτηρίζω αφάνα! Ναι, είναι πολλά, εδώ δε φαίνονται παρά μόνο τα μισά! Έχω παρά πολύ χοντρή τρίχα για αυτό και δεν είχα ψαλίδα ποτέ μου παρόλο τα ντεκαπάζ και τις βαφές. Πλέον που δε τα βάφω συνήλθαν και δεν είναι τόσο ξηρά αλλά παραμένουν δύσκολα στη μεταχείριση! Μισή ώρα το λιγότερο για να τα λούσω, φανταστείτε το καλοκαίρι! Α, ναι, το καλοκαίρι, είναι αδιάβροχα, μπαίνω στη θάλασσα και δεν απορροφάνε νερό! Φαινόμενο!!! 

Αν τα ισιώσω, η μαμά δηλαδή, θέλουμε μιάμιση - δύο ώρες για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα, πρόκα που λέω εγώ. Το καλό; Το ισιώμα, χωρίς να φριζάρουν κιόλας, κρατάει μια βδομάδα άνετα. Γενικότερα, δε λαδώνουν και ποτέ τους!

Ο λόγος που σταμάτησα να τα βάφω δεν ήταν επειδή τα ταλαιπωρούσα αλλά επειδή μόνο για τη ρίζα ήθελα τρία σωληνάρια βαφή! Ε, δεν το άντεχε η τσέπη μου και είχα βαρεθεί και το κόκκινο και το ξανθό που είχα! Τα έκανα καστανά, βγήκε κορακί και με το καιρό ήρθε πάλι το φυσικό μου!





Πλέον από σαμπουάν χρησιμοποιώ τα ευρείας γιατί εντάξει βαριέμαι να τρέχω στο Δάφνης κάθε τόσο και γιατί δεν θέλουν τρελή περιποίηση στο λούσιμο πια. 

Στο πρώτο χέρι λούσιμο, χρησιμοποιώ το SUNSILK για μπούκλες. Τα ενυδατώνει αρκετά, δε φριζάρουν ευτυχώς αλλά θα προτιμούσα πιο φρουτένια μυρωδιά. Παλιότερα χρησιμοποιούσα το αντίστοιχο της  PANTENE αλλά το βαρέθηκα. 











Στο δεύτερο χέρι λούζομαι με Ultrex ειδικό για γυναίκες και για ξηροδερμία που κάνει τα μαλλιά απαλά. Όντως, είναι πολύ απαλά και τα μαλακώνει αρκετά.

Αυτή είναι η μαλακτική μου, το ACID CONDITIONER της UNA. Θα το βρείτε στα HONDOS. Είναι ειδικό για βαμμένα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Δε την αλλάζω με τίποτα. Κάνει θαύματα. Αφού και το καλοκαίρι, βάζω λίγη σε ένα μπουκαλάκι τύπου σπρέι διαλυμένη με λίγο νερό για να τα ψεκάζω όταν είμαι στη θάλασσα. Είναι 1000ml και κοστίζει γύρω στα 10€. Περιττό να σας πω ότι παίρνω ένα μπουκάλι το χρόνο! Τη θεωρώ αντίστοιχη της Cationyl της L'oréal Professionnel για όσες την πρόλαβαν.



Αυτή είναι η μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιώ. Για φροντίδα και ζωντάνια. Ειδική για βαμμένα μαλλιά αλλά κάνει και για τα δικά μου. Είναι ιδιαίτερα πηχτή. Λειτουργεί σε δύο λεπτά. Εγώ βέβαια τη κρατάω περισσότερο. Λέγεται SERI TCS HAIR MASK FOR CARE&VITALITY της εταιρείας FARCOM. Τη βρίσκετε σε κομμωτήρια και κοστίζει 13€ και από όσο διάβασα πρόκειται για ελληνική εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.



Σπρέι για μπούκλες. Δε χρειάζονται συστάσεις. Το βάζω σε νωπά μαλλιά πριν τα στεγνώσω είτε φυσικά είτε με πιστολάκι. L'oréal STUDIO LINE SILK&GLOSS CURL POWER. Αν θυμάμαι καλά κοστίζει 4-6€.


Σπρέι προστασίας από τη θερμότητα. Επαγγελματικό προϊόν από το Δάφνης. Λέγεται HDS DEF Thermic Heat protecting spray έχει 250ml της montibello. Δεν το χρησιμοποιώ παρά μόνο όταν είναι να τα ισιώσω. Πολύ καλό δεν τα λαδώνει ούτε φριζάρουν. Δεν είμαι σίγουρη αλλά η τιμή του πρέπει να είναι 10-15€.





Λακ από τις καλύτερες. Άσχετα αν δεν τη χρησιμοποιώ. Κοστίζει γύρω στα 10€. VZOOM EXTRA STRONG HOLD της RILKEN. Δεν τα βαραίνει καθόλου και έχει απίστευτο κράτημα.








Το γνωστό μετάξι της BIOSILK. Εγώ το είχα πάρει από το κομμωτήριο πριν χρόνια τη μικρή συσκευασία και ακόμη να τελειώσει. Πλέον το έχει και στα HONDOS. 7€ το μικρό μπουκαλάκι και 13€ το μεγάλο.

Έχω και ένα λαδάκι με άρωμα κλημεντίνης από το BODY SHOP. Το χρησιμοποιώ στα μαλλιά μόνο όταν φαίνονται λίγο ξηρά ανάμεσα στα λουσίματα και θέλω να τα ανανεώσω λίγο. Εντάξει τα λαδώνει αρκετά. Το προτιμώ μόνο για τη χρήση του στο σώμα και αυτό μονάχα το καλοκαίρι. 10€ ευρώ νομίζω κάνει. 








'N' finally my favorite! 

Sea salt spray της Label.m
Την εταιρεία  TONY&GUY όλοι την ξέρουμε. Το σπρέι αυτό είναι από τη θυγατρική της. Ήρθε εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα στα κομμωτήρια μόνο στη τιμή των 14€. Το χρησιμοποιώ όλο το χρόνο αλλά κυρίως μετά την άνοιξη για να γίνονται οι μπούκλες ανάλαφρες και χοντρές όπως μετά τη θάλασσα.




Αυτά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για τα μαλλάκια μου κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Τα σαμπουάν ενίοτε τα αλλάζω αλλά τα υπόλοιπα προϊόντα μένουν τα ίδια. Όπως θα είδατε κάποια είναι πιο οικονομικά και κάποια πιο ακριβά κάθως είναι επαγγελματικής χρήσης. Για κανένα λόγο δε θα σας πω να ξοδέψετε τόσα χρήματα. Απλώς, εγώ έχω πολύ δύσκολα μαλλιά αλλά επωφελούμαι και από τις εκπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν ενίοτε. Σίγουρα, για κάποια συγκεκριμένη χρήση, μπορούμε να βρούμε και καλά πράγματα με λιγότερα χρήματα.

Αν σας αρέσει κάτι, αν χρησιμοποιείτε και εσείς κάτι από αυτά, αν γενικά έχετε κάτι να μου προτείνετε ή να ρωτήσετε κάποια πληροφορία, οτιδήποτε γενικά, αφήστε μου σχόλιο σας.

Σας οφείλω και ένα ποστ με τίτλο Body products I use! 

Αυτά από εμένα!

Καλό υπόλοιπο σουκου!!!!!

27 σχόλια:

  1. Πάντα ήθελα μαλλιά με μπούκλες αλλά απ'ότι βλέπω θέλουν κόπο! Τα δικά μου είναι ολόισια και χρησιμοποιώ μόνο σαμπουάν και μαλακτική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερούλα!!!

      Έχω κάνει ισιωτική τρεις φορές και δεν επιάσε, όπως καταλαβαίνεις ήθελα και εγώ ίσια αλλά τελικά συμβιβάστηκα! Δεν πειράζει, κάθε μαλλί έχει τη χάρη του, και εμένα μου ταιριάξαν οι μπούκλες περισσότερο με το στιλ μου!

      Διαγραφή
  2. το biosilk το χρησιμοποιώ κι εγώ λαι έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παρά πολύ καλό και χρειάζεται μόνο μια σταγόνα για τα μισά μαλλιά!

      Έχεις δοκιμάσει τίποτα άλλο της ίδιας εταιρείας; Ήθελα να πάρω τα σαμπουάν τους κάποια στιγμή που τα είχε ο Χοντος με 40%!

      Διαγραφή
  3. koritsaki mipws mporeis na mou peis se poia kommwtiria mporw na vrw to teleutaio proion? s euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να τα βρεις σε όλα όσα έχουν TONY&GUY προϊόντα καθώς είναι θυγατρικά.

      Το λινκ αυτό είναι για τα TONY&GUY, κάνε ένα τηλ πριν πας μπορεί και να μην έχουν.

      http://www.mystore411.com/store/list_city/2263/Athens/Athens/Greece/TONI&GUY-store-locations

      Σε αυτό εδώ όμως, το κομμωτήριο Cutwalk δηλαδή, σίγουρα θα το βρεις

      https://www.facebook.com/pages/Cutwalk-hairworkshop/162867833770973

      Είναι στα Village Φαλήρου απενάντι από τα FLOCAFE. Εγώ από εκεί το βρήκα. Όταν το πήρα πριν ένα χρόνο έτυχε και ήταν το τελευταίο. Αλλά μου είπε αν ήθελα να το παραγγείλλω.

      Στο συνιστώ πάντως. Μυρίζει θάλασσα!!!

      Παρακαλώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Το λατρεύω!

      Έχεις πάρει κάτι άλλο της ίδιας εταιρείας μήπως;

      Διαγραφή
    2. oxi!!exw meinei sto metaxi!! :D
      skeftomoun gia sampouan!

      Διαγραφή
    3. και εγώ θέλω να το δοκιμάσω το σαμπουάν, συγκεκριμένα κάποιο ενυδατικό... αλλά αργότερα μαλλόν γιατί είναι ακριβούτσικο!

      Διαγραφή
  5. Πολυ όμορφα μαλλιααα!!!Έχω κι εγω μαλλια με μπουκλες και κοιτα τώρα συμπτωση οτι και μενα απο μικρη τα μαλλια μου ηταν παντα πιο ανοιχτα στις ακρες!Δεν τα βαφω,δεν τα εχω βαψει ποτε ,μονο ανταυγιες εχω κανει πριν 4 χρονια,δεν μου αρεσει να τα πειραζω,ειμαι της αποψης οτι ειναι καλυτερα τα φυσικα!Ξερει ο θεος πως μας τα δινει.Χρησιμοποιω και γω το ultrex για λουσιμο και pantene.To λαδακι απο τα Body shop το εχω μονο για το σωμα,οντως ειναι πολυ λιπαρο για τα μαλλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα τα χα βάψει ποτέ απλώς ξεκίνησα να τα βάφω όταν είχα καρφάκια (ναι, είχα!) στα 15-19 μου και δεν ήταν τόσο βλαβερό τότε γιατί ήταν κοντά αλλά και κόκκινα. Τα ταλαιπώρησα όταν μακρύναν και από κοκκινόμαλλα εν μια νυκτί έγινα ξανθιά! (ενδιάμεσα ροζ λόγω ντεκαπαζ)

      Το λαδάκι υποτίθεται λέει κάνει και για το πρόσωπο, αλλά λάδι στο πρόσωπο; Απαπαπα!!!

      Διαγραφή
  6. πάρα πολύ ωραία όλα τα προ'ι'όντα! το biosilk το βρίσκεις και στα hondos ε?? θα το πάρω! θέλω να το δοκιμάσω! έγινα και μέλος σου! θα χαρώ πολύ αν θελήσεις να γίνεις κι εσύ μέλος στο δικό μου blog! www.beautywitholga.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πλέον υπάρχει και στα hondos! Είναι λίγο ακριβούτσικο αλλά διαρκεί για χρόνια, τουλάχιστον σε μένα που το χρησιμοποιώ μια φορά τη βδόμαδα!

      Μ' αρέσει να κάνω βόλτες σε άλλα μπλογκ όποτε πάω μετά χαράς να επισκεφτώ και το δικό σου!!!

      Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  7. Όμορφο ποστ με καλά προϊόντα!
    Ευχαριστώ για το σχόλιό σου στο blog μου!
    Σε ακολουθώ από σήμερα!
    Σε φιλώ

    FashionEvELand | FEEL
    http://fashioneveland.blogspot.gr/
    https://www.facebook.com/FashionEvELand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ ωραίο το άρθρο σου, χρειάζονται που και που τέτοια άρθρα!!!

      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ και εγώ!

      Σε ακολουθώ και εγώ στο φατσοβιβλίο!!!

      Αν θες βρες με και εκεί:

      https://www.facebook.com/Styliciousmyfriend.gr

      Διαγραφή
  8. Ψηφίζουμε l' oreal και body shop!
    Kisses from chic-aholics.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχη η ψήφος σας!!!

      Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Πάω και εγώ μια βόλτα από το μπλογκ σας!!!

      Διαγραφή
  9. Kalispera k apo mena! :) An xrisimopoieis to Ultrex logo ksirodermias, proteinw na xrisimopoihseis to antriko kata tis ksirodermias... Emena mexri prin 9 mines peripou k gia 1,5 xrono mou peftane k den iksera giati... K i kommwtria mou proteine to Ultrex to antriko me entono masaz sto trixwto tis kafalis gia na tonwthei i kukloforia tou aimatos... To malli mou einai fysiko edw k xronia ara to antriko einai pio dunato se periptwseis ksirodermias k efoson den exei idiaiteres apaitiseis to malli einai kalutero na xrisimopoieis auto k oxi to gynaikeio pou einai pio apalo! :) Emena toulaxiston pou eluse to provlima k den to allazw me kanena!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λώρα!!! Είχα παλιά ξηροδερμία λόγω βαφών και ναι τότε χρησιμοποιούσα το αντρικό, δεν υπήρχε ακόμη γυναικείο κιόλας. Πλέον δεν έχω ξηροδερμία αλλά παίρνω το γυναικείο επειδή μου τα κάνει τόσο απαλά που δε δυσκολεύομαι στο ξεμπέρδεμα! Πάντως γενικά από τα head&shoulders προτιμώ τα ultrex! Σ'ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή ωστόσο, έχεις δίκιο!

      Διαγραφή
    2. Ta Head & Shoulders einai pio apala nomizw... Den kserw, i alitheia einai oti exw voleutei me to Ultrex kata tis ksirodermias k den to allazw me kanena!!! :) xxx

      Διαγραφή
    3. Ultrex ftw!!! Είναι καλύτερες και οι δικές του διαφημίσεις χιχι
      Εγώ πιστεύω και στην πρωτοπορία, αυτό έμαθα πρώτο και αυτό μου έμεινε!!!

      Διαγραφή
  10. Ωραίο φαίνεται αυτό το Biosilk! Όσο για τα μαλλιά σου τι να πω, και τέλειο χρώμα και τόσο λαμπερά. Κι εσύ σκέτη γλύκα! Πολύ ωραίο post!:*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαριάννα! (βρήκα το όνομά σου χιχι) Να το δοκιμάσεις το biosilk, παίζει να δίνουν και κάποιο δείγμα αν δε θες να το αγοράσεις!

      Η αλήθεια είναι ότι στη φωτογραφία φαίνονται λαμπερά γιατί ακόμη δεν είχαν στεγνώσει!!! Καλοκαιράκι όχι πιστολάκι! Έκανα και ρίμα!

      Διαγραφή
    2. <3 <3 Δεν έχω κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή θα αγοράσω λογικά κι αυτό έχει και καλό μέγεθος. Θα το ψάξω! Χαχαχα καλά κάνεις και το αποφεύγεις όσο μπορείς!

      Διαγραφή
    3. Καλή δοκιμή αν το πάρεις!!! Θα σ' άρεσει πιστεύω είναι πολύ ελαφρύ!

      Διαγραφή
  11. Ωραία μαλλιά έχεις μου αρέσει η μπουκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...