3.2.13

Χρήσιμα tips από τη μανούλα!




Όπως προϊδεάζει και ο τίτλος, το σημερινό άρθρο αφορά συμβουλές που κατά καιρούς έχω πάρει από τη μητέρα μου σχετικά με την ομορφιά αλλά και με θέματα σπιτιού ή και της καθημερινότητας.


Μια φορά τη βδομάδα είναι καλό να κάνουμε μάσκα στα μαλλιά μας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχουμε κάπου να πάμε εκείνο το βράδυ, είναι καλό ν’ αφήσουμε τη μάσκα όλο το βράδυ, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αρκεί, όμως, να τα έχουμε τυλίξει με μια σακούλα ή με μια πετσέτα για να δημιουργηθεί θερμότητα. Έτσι, η μάσκα θα λειτουργήσει καλύτερα και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο μεταξένια και απαλά μαλλιά. Σίγουρα, οι μάσκες όλες σήμερα λειτουργούν σε 2-5 λεπτά, όπως λένε, αλλά, πιστέψτε με, έχει τρομερά αποτελέσματα αν τ’ αφήσεις παραπάνω. Α! Και μπορείτε να τα ζεστάνετε λίγο με σεσουάρ ενώ είναι τυλιγμένα. Είναι η τεχνική του βαπέρ που χρησιμοποιείται στα κομμωτήρια.
 
Για όσες βάφουν τα μαλλιά τους, πριν περάσετε τη βαφή μπορείτε να βάλετε στην περιοχή γύρω απ’ το κεφάλι λίγο τζελ για να μη χρωματίσει το δέρμα σας και αναγκαστείτε να το τρίβετε μετά για να φύγει το χρώμα.

Για όσες θέλουν οι μπούκλες τους να μη φριζάρουν, περνάμε λίγο μετάξι η λαδάκι στις άκρες. Προσοχή! Σταγόνες όχι μεγάλη ποσότητα γιατί αλλιώς θα γίνουν λιπαρά.


Όλες γνωρίζουμε το κρεπάρισμα με τη χτένα στην κορυφή των μαλλιών, υπάρχει όμως και πιο απλός τρόπος. Έχοντας ανάποδα το κεφάλι, περνάμε τα δάχτυλά μας στις κορυφές και ανακατεύουμε σιγά σιγά τις ρίζες. Έτσι δημιουργείται όγκος. Για να πάρουν, επίσης, ένα πιο ατημέλητο λουκ, έχοντας πάλι ανάποδα το κεφάλι, με τα δυο χέρια ρίχνουμε σαν κοφτά χαστούκια στα μαλλιά πλαγίως, έτσι ώστε όταν αναποδογυρίσουμε να έχουνε πάρει μια φόρμα γεμάτη όγκο και στιλ.

 
Μια συμβουλή για το καλοκαίρι αλλά που μπορεί να χρησιμεύσει και για όλο το χρόνο είναι το θαλασσινό νερό. Σε ένα μπουκαλάκι από σπρέι τοποθετούμε λίγη μάσκα ή κρέμα μαλλιών και λίγο θαλασσινό νερό και ανακινούμε. Σε νωπά ή μη μαλλιά ψεκάζουμε και έτσι αποκτάμε χαλαρές μπούκλες ή και ίσια ατημέλητα μαλλιά με όγκο σαν να βγήκαμε από τη θάλασσα.





Το καλοκαίρι επίσης ο ήλιος είναι γνωστός για το πώς ξανθαίνει τα μαλλιά μας ή αν είμαστε του καστανού τους προσφέρει κοκκινωπές ανταύγειες. Μην περιμένετε όμως το καλοκαίρι γι’ αυτό. Αν βράσετε λίγο χαμομήλι ή κανέλα αντίστοιχα και αφού κρυώσει το βάλετε σε σπρέι, μπορείτε να ψεκάζετε με αυτό τα μαλλιά σας αφού λουστείτε και εν καιρώ θ’ αποκτήσουν όμορφες φυσικές ανταύγειες. Ενδείκνυται για ανοιχτόχρωμα και όχι πολύ σκούρα μαλλιά.
 
 

Ένα, επίσης, πράγμα που μ’ έπεισε η μητέρα μου από μικρή και ακολούθησα είναι η αποτρίχωση με κερί. Σήμερα, λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το δέρμα μου παραμένει λαμπερό και υγιές αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου ξυραφάκι. Η συμβουλή μου για όσες κάνουν κερί είναι η σωστή απολέπιση από το προηγούμενο βράδυ με σφουγγάρι λούφα και μετά καθόλου κρέμες γιατί την άλλη μέρα μετά την αποτρίχωση και πριν μπείτε για ντους μπορείτε να αλείψετε την επιφάνεια που κάνατε κερί με λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Διώχνει όλα τα υπολείμματα κεριού και βέβαια κάθε είδους ερεθισμού. Μετά το ντους απλώς χρησιμοποιείτε την ενυδατική σας. 


Αν δείτε, ακόμη, ενώ κάνετε κερί να σας κολλάει ή νιώθετε λιπαρή την επιφάνεια του δέρματος σας, βάλτε λίγο ταλκ και αλείψτε το καλά. Ν’ αποφεύγετε, ωστόσο, την αποτρίχωση είτε με κερί, χαλάουα ή μηχανή κατά τις δύσκολε μέρες ή λίγο πριν. Το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο τότε, άρα και περισσότεροι οι ερεθισμοί.

Εγώ από μικρή ταλαιπωρούμαι με χρόνια ακμή, μεγαλώνοντας όμως, πάλι η αγαπημένη μανούλα μου έμαθε κάποια τρικ για τα σπυράκια. Το ένα είναι το γνωστό σε όλες μας betadine που τα ξεραίνει και τ’ απολυμαίνει συγχρόνως. Ενδείκνυται για τις ώρες που βρισκόμαστε σπίτι. Το άλλο τρικ είναι αυτό με το λεμόνι ή οινόπνευμα με λεμόνι που και αυτό τα ξεραίνει. Το άλλο πρωί σίγουρα η κοκκινίλα έχει φύγει.


Όταν το γαλάκτωμα ή το καθαριστικό προσώπου μας έχει τελειώσει, όχι δε χρησιμοποιούμε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ που στην ουσία απλώς πασαλείβουν ούτε κοιμόμαστε βαμμένες. Χρησιμοποιούμε, όμως, το σαπούνι που έχουμε για τα χέρια. Ναι, αυτό το απλό σαπουνάκι. Κάνουμε αφρό με αυτό και καθαρίζουμε το πρόσωπο. Αν δούμε, έπειτα, το πρόσωπο να τραβάει λίγο, απλώς, δεν ξεχνάμε την ενυδατική πρόσωπου μας. 


Μερικές φορές βέβαια μας έχει τελειώσει η ενυδατική πρόσωπου και τι κάνουμε τότε; Χρησιμοποιούμε την κρέμα χεριών μας αλλά σε λίγη ποσότητα για να μη γίνει λιπαρό το δέρμα. Το καλοκαίρι, επίσης, αν δούμε ότι μας τέλειωσε η κρέμα σώματος, για τον ίδιο σκοπό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αντιηλιακό μας, καθώς και αυτό περιέχει ενυδατικά στοιχεία.



Το χειμώνα τα χείλη μας πολύ συχνά ξεραίνονται και έπειτα σκάνε, αν δε μας βρίσκεται το γνωστό liposan ή κάτι παρεμφερές, στο ψυγείο σίγουρα θα υπάρχει λίγο βουτυράκι που κι αυτό μια χαρά δουλειά κάνει, μη σας πω και καλύτερη. 



Ήρθε η ώρα του γαλλικού μανικιούρ, έλα που όμως δεν έχουν όλες καλλιτεχνικό χέρι και με ακρίβεια χιλιοστού. Δε χρειάζεται να τρέχετε να αγοράσετε το ειδικό στύλο ή αυτοκόλλητα για γαλλικό. Οι ροδέλες που κολλάγαμε παλιά στα ντοσιέ αν τις κόψεις στη μέση την ίδια ακριβώς δουλειά κάνουν και συμφέρουν. Αν δεν έχετε χρόνο βέβαια για οποιοδήποτε είδους μανικιούρ, μια λίμα με δυο επιφάνειες μια για γυάλισμα και μια για σχήμα αρκεί. Πρώτα δίνετε σχήμα στα νύχια σας και έπειτα τα γυαλίζετε καλά και το αποτέλεσμα είναι κομψό και διαρκεί δυο μέρες. Για να λευκάνετε τα νύχια σας χρησιμοποιήστε την κλασσική σκόνη ρούχων για πλύσιμο στο χέρι και μετά βάλτε κρέμα χεριών. Πιο λευκά δε γίνεται.

Όταν είστε στο γραφείο ή κάπου που δεν έχετε άρωμα μαζί σας και θέλετε να αρωματιστείτε ή να καθαριστείτε, στα ράφια των σουπερμάρκετ κυκλοφορεί το οινόπνευμα με άρωμα λεμόνι που είναι για καθαρισμό και αρωματισμό σώματος. Η μυρωδιά οινοπνεύματος είναι ελάχιστη καθώς υπερισχύει το λεμόνι.

Αν θέλετε να αρωματίσετε τα ρούχα σας και να διώξετε τον ανεπιθύμητο σκόρο τοποθετείτε μέσα σε υφασμάτινα μικρά σακουλάκια λίγη λεβάντα και τα κρεμάτε στην ντουλάπα ή τα βάζετε ανάμεσα στα ρούχα στα συρτάρια σας. Για τα εσώρουχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά σαπουνάκια.

Επίσης, όταν φοράτε λεπτά διαφανή καλσόν για να μη σκιστούν ή αν θέλετε να γυαλίσουν ψεκάζετε από απόσταση με λίγη λακ.

Κάτι άλλο που μου έμαθε η μαμά και έκανε ολοκαίνουρια πάλι κάποια ρουχαλάκια μου είναι η χρήση του ξυραφιού. Αν όχι λεπίδα ξυραφιού τότε ένα απλό ξυραφάκι αρκεί για να ξύσουμε τους κόμπους με προσοχή από τα ρούχα και να γίνουν λεία και πάλι.


Πρόσφατα, μου πήραν δώρο ένα πολύ μεγάλο βαλιτσάκι, αυτά τα επαγγελματικά, για να βάλω όλα μου τα καλλυντικά γιατί μέχρι πρότινος ήταν χαμένα παντού. Αν όμως δε διαθέτετε χρήματα για κάτι τέτοιο, η λύση είναι απλή. Διάφορα κουτάκια από κρέμες ή δωράκια κτλ και λίγο χαρτί για να δημιουργήσετε διαχωριστικά μέσα σ’ ένα συρτάρι ή σ’ ένα χοντρό κουτί από παπούτσια και έτοιμο το δικό σας βαλιτσάκι. 

Όσο για τις κρέμες, τα κραγιόν και τα μολύβια, την εποχή που επικρατεί ζέστη τα τοποθετούμε σ’ ένα ραφάκι στο ψυγείο και τα αρώματα τα έχουμε μακριά από επιφάνειες όπως καλοριφέρ που προκαλούν θερμότητα.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για αρχή, επιφυλάσσομαι με ένα νέο άρθρο που θα αφορά συμβουλές διακόσμησης αλλά και γενικά θέματα σπιτιού.

Hope u liked it this one!

5 σχόλια:

  1. Ελπίζω σύντομα να θυμηθώ και άλλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό post :)
    Σίγουρα χρησιμεύουν οι συγκεκριμένες συμβουλές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα λίγο καθυστερημένα το σχόλιο σου αλλά τεχνολογία!!!

      Δε μου έρχονται όλες οι ειδοποιήσεις!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!! Ελπίζω να μάζεψω και άλλες σύντομα!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...