22.9.13

Tangle Teezer Vs Macadamia No Tangle Brush!

Ε ναι ήρθε η ώρα της μάχης! (όχι εμού) χιχι 


Όταν πρωτόπηρα την Tangle Teezer χάρηκα τόσο που δε λέγεται, εν καιρώ άλλαξα γνώμη... ώσπου είδα την αντίστοιχη της Macadamia! Αλλά έλα όμως που τελικά τα φαινόμενα απατούν!

Πριν ξεκινήσω την κριτική και σύγκριση να σας κάνω μια μικρή ενημέρωση σε όσες δεν έχετε επισκεφθεί άλλη φορά το μπλογκ μου και δε με γνωρίζετε. Ο λόγος που με φωνάζουν αφάνα είναι απλός! Η ζούγκλα βέβαια!

Ένα σας λέω στη θάλασσα δε βρέχονται καθώς έχω παρά πολύ χοντρή τρίχα και για να τα ξεμπερδέψω γενικά θέλω ένα μισαωράκι άνετα! Οι άκρες μου έχουν ντεκαπάζ και βαφή και τα υπόλοιπα έχουν κάποιες ανταύγειες. Κατά τ' άλλα να περάσω βαφή σε όλο το μαλλί έχω 4 χρόνια!

Όσες δε μ' έχετε δει, ιδού!


Είναι με όλο το αλάτι επάνω τους!


Λουσμένα μεν, στεγνά όχι δε!


Ξεκινάω με την Tangle Teezer!


Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για μια βούρτσα επαγγελματική που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από τους κομμωτές και χρησιμοποιείται σε μεγάλα κομμωτήρια σε όλο τον κόσμο. Δε χρειάζεται κόπος και δίνει άμεσα αποτελέσματα καθώς βοηθάει στο ξεμπέρδεμα και ελαττώνει το χρόνο της όλης διαδικασίας. Είτε σε στεγνά είτε σε νωπά, βρεγμένα μαλλιά. Είναι κατάλληλη ακόμη και για τα βαμμένα μαλλιά που είναι ταλαιπωρημένα και εύθραυστα. Δεν τα τραυματίζει, δεν τα σπάει και σίγουρα δεν τα τραβάει ώστε να πονάτε και να δακρύζετε! 

Η δική μου άποψη!

Τα θετικά: 

  • Έχει πολύ ωραίο σχέδιο και κυκλοφορεί σε πολλά και διάφορα χρώματα αλλά και είδη.
  • Είναι μικρή και μπορείς να την πάρεις παντού.
  • Είναι βολική στο χέρι.
  • Τα δοντάκια της αν και λεπτά δε σπάνε.
  • Ακόμη κι αν πέσει κάτω δε σπάει.
  • Βοηθάει όντως στο ξεμπέρδεμα και δε νιώθεις κανένα πόνο.
  • Αφήνει τα μαλλιά πολύ μαλακά και σταδιακά (αρκεί να χρησιμοποιείς και καμιά μάσκα βέβαια) οι άκρες βελτιώνονται.
  • Δεν σας φεύγουν ένα καρό τούφες. Μειώνεται δηλαδή η τριχόπτωση στο λούσιμο.
  • Εγώ τη θεωρώ οικονομική καθώς επαγγελματικές βούρτσες θα βρείτε άνω των 20€ και η συγκεκριμένη στο ιντερνέτ μπορείτε να τη βρείτε και με 10€.
Τα αρνητικά:
  • Εγώ που έχω πολλά μαλλιά δεν φτάνει να μου τα χτενίσει από έξω προς τα μέσα με αποτέλεσμα ενώ κανονικά θα ήθελε λιγότερο χρόνο, λόγω αφάνας πάλι κάνω άνετα ένα τέταρτο, εικοσάλεπτο στο ξεμπέρδεμα. 
  • Αν και όπως είπα βολική, θα προτιμούσα να είχε κανονική λαβή σαν βούρτσα.
  • Δεν έχει άλλο αρνητικό αλλά το πρώτο νομίζω είναι αρκετά σημαντικό ώστε να θελήσω να δοκιμάσω άλλη βούρτσα.

Ας δούμε τη Macadamia τώρα!



Σύμφωνα και πάλι με την εταιρεία πρόκειται για μια βούρτσα που χρησιμοποιεί ένα ειδικό σχεδιασμό με ευλύγιστες "τρίχες" για να ξεμπερδεύει ανώδυνα και απαλά τα μαλλιά και τους κόμπους τους. Το σημαντικότερο είναι ότι βοηθάει στην μείωση της τριχόπτωσης, του σπασίματος και της ψαλίδας. Είναι, γενικότερα, μια τόσο "μαλακή" βούρτσα που βοηθάει ακόμη και τα βαμμένα μαλλιά ώστε να μη χάνουν το χρώμα τους και συμβάλλει στην προστασία, στη ζωντάνια και στη λάμψη τους.

Προσθέστε επίσης ότι:
  • Λειαίνει την επιδερμίδα της κεφαλής
  • Είναι ανώδυνη και δεν χρειάζεται να έχετε άγχος για το ξεμπέρδεμα
  • Συνίσταται για εύθραυστα ή χημικώς επεξεργασμένα μαλλιά
  • Εξαιρετική για μασάζ στο κεφαλάκι 
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • Ασφαλής για χρήση σε πρόσθετα μαλλιά

Η δική μου άποψη!

Τα θετικά:
  • Έχει πολύ ωραίο σχεδιασμό και ωραία λαβή και χρώμα.
  • Τα δοντάκια της είναι χοντρά και πιο μακριά από την άλλη βούρτσα και δε χαλάνε.
  • Ακριβώς επειδή είναι πιο μακριά μπορώ και τα ξεμπερδεύω από μέσα προς τα έξω χωρίς να κάνω διπλό κόπο.
  • Δε σπάει αν πέσει κάτω.
  • Βοηθάει όντως στο ξεμπέρδεμα ίσως και περισσότερο από την ΤΤ.
  • Είναι εξίσου οικονομική.
  • Κι αυτή εξαλείφει την τριχόπτωση και δε σας φεύγουν τούφες στο μπάνιο.
  • Τα αφήνει το ίδιο μαλακά.
Τα αρνητικά:
  • Ειλικρινά η λαβή της τελικά είναι χάλια! Γλιστράει απίστευτα και πέφτει συνέχεια από τα χέρια. Αναγκάζομαι να την κρατάω από πάνω.
  • Δεν είδα διαφορά στο χρόνο που κάνω για να τα ξεμπερδέψω διότι ενώ έχει πιο μακριά δοντάκια το γεγονός ότι γλιστράει δε βοηθάει καθόλου.
  • Σίγουρα δεν είναι βούρτσα για να παίρνεις μαζί σου παντού αλλά δεν είχα τέτοιο σκοπό.

Συμπερασματικά, έχω να σας πω ότι λατρεύω το σχεδιασμό της Tangle Teezer αλλά προτιμώ τα δοντάκια της Macadamia. Για κάποια κοπέλα με λιγότερα μαλλιά ή πιο λεπτά η ΤΤ είναι ιδανική και δεν χρειάζεται η M. Όσο για μένα με βλέπω να καταλήγω στην ΤΤ καθώς προτιμώ να κάνω περισσότερο χρόνο επειδή θέλουν διπλό πέρασμα παρά επειδή μου πέφτει συνέχεια η βούρτσα κάτω. Όπως και να 'χει αν όντως θέλετε μια βούρτσα σας συνιστώ να πάρετε την ΤΤ. Προφανώς ως πρωτοπόρα να χρήζει του βραβείου καινοτομίας. χιχι

Σημείωση: Τις χρησιμοποιώ μόνο σε βρεγμένα μαλλιά αλλά δοκιμαστικά είδα ότι είναι εξίσου καλές και για στεγνά.

Αυτά από εμένα. 
Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το ποστ μου.
Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας.

Σας φιλώ!

χχχ


22 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο ποστ! κ πολύ χρήσιμο! Μου κανει εντύπωση που τελικα δε σε βολεψε το χερούλι. εγω το λατρεψα... όσο για το χτένισμα και γω εχω πολλά μαλλια και με πολύ πολύ χοντρή τριχα οποτε σε καταλαβαινω.... τουλαχιστον εσενα ειναι σπαστα και βγαινουν ωραια οταν στεγνωνουν. εγω δεν εχω ουτε αυτο. anyway, εγω τα ξεμπερδεύω όσο έχω ακόμα την μαλακτική και βοηθάει πολύ. μετα για κάθε μέρα βάζω την κρεμα που δεν θελει ξέβγαλμα από την macademia ή το miraculous dry oil και μειωνουν αισθητα το χρονο . τελος τα χτενιζω σε στρωσεις. απο μεσα προς τα εξω =) ελπιζω να βοηθησει αυτο =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη χρησιμοποιώ και εγώ στο ξεμπέρδεμα όταν έχω τη μαλακτική και προφανώς λόγω νερού μου γλιστράει συνέχεια από τα χέρια... ε πόσο να στεγνώσω τα χέρια μου όταν λούζομαι χιχι

      μετά δεν τους βάζω κρέμα γιατί το έκανα παλαιότερα και μου ρίχνανε τον όγκο, άσε που με τη μάσκα έχουν ήδη πέσει αρκετά και δε θέλω κι άλλο...

      αλλά ναι λαδάκι χρησιμοποιώ πάντα, το ίδιο κιόλας με σένα! και πριν το λούσιμο και μετά και καθημερινά κάθε βράδυ βάζω το λάδι καρύδας...

      και εγώ σε στρώσεις τα χτενίζω χιχι απλώς ενώ οι άκρες μου δεν είναι ποτέ μπερδέμενες εμένα μπερδεύονται στη ρίζα!!!! γκρρρρρρρρ

      Πάντως ναι όταν λούζομαι και στεγνώσουν δε θέλω να χαλάσουν!!!! Κάθομαι και τα χαζεύω σαν χαζό!

      Χαίρομαι που σ'άρεσε το ποστ μου και σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τις συμβουλές!!!! Φιλάκια πολλά κορίτσι!!!!

      Διαγραφή
  2. Έχουμε τελείως διαφορετικό μαλλί, παρόλα αυτά σε εμπιστευόμαι σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό ακριβώς επειδή σε παιδεύει τόσο και το έχεις ψάξει το θέμα! Πολύ καλό review! Φιλάκια Μάχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ας μην ήταν η μαμά κομμώτρια και θα τα είχα ακόμη καρφάκια τα μαλλιά μου! (στο λύκειο την πέρασα αυτή τη φάση)

      Ξέρεις άλλες δίνουν βάση στα κραγιόν, άλλες στα νύχια εεε εγώ ασχολούμαι με τρίχες χιχι

      Σ'ευχαριστώ Κοραλλακι μου!!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Τελεια αναρτηση Μαχη μου και πολυ αναλυτικη και ενημερωτικη, σιγουρα θελω να αγορασω μια απο αυτες, μαλλον στην TT καταληγω. Δεν ξερω αν στο εχω ξαναπει αλλα λατρευω το μαλλι σου μακαρι να ειχα και εγω τοσο φουντωτο και ας παιδευομουν, εμενα ειναι μια σταλια ισιο και αδυναμο μπουχου...:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα Κατερινάκι μου όπως είναι γνωστό πάντα θέλουμε αυτό που δεν έχουμε! Ξέρεις πόσες φορές έχω θελήσει να είναι ίσια;;; και όταν τα ισιώνω χαίρομαι που κρατάνε μια βδομάδα ατσαλάκωτα που δε θέλω να λουστώ!!!!

      Δοκίμασε την πάντως αξίζει εγώ πιστεύω τα λεφτά της άλλωστε πόσο συχνά αγοράζουμε βούρτσες;; χιχι

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικό ποστ,οργανωμένο και πολύ κατατοπιστικό!Το καλύτερο που έχω διαβάσει για τα προϊόντα αυτά! :D Έχω κι εγώ πολύ χοντρή και άγρια τρίχα κι ίσως θα μου έπαιρνε πολύ χρόνο να τα χτενίσω,αλλά έχω φοβερή τριχόπτωση,οπότε ίσως πάρω τελικά μια ΤΤ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσι!!!! Χαχαχαχα welcome to the club με τα ατίθασα μαλλιά!!!! Να την πάρεις βοηθάει αρκετά και θα δεις μείωση στην τριχόπτωση!

      Διαγραφή
  5. Κάποια έπεισες... ;) Τέλειο το ποστ Μαχούλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με βολευει η Μ. απιστευτα,αλλα οκ εχω πολυ λεπτα μαλλια και υποθετω για αυτο λειτουργει αψογα!!Πολυ ενημερωτικο review!! Bisous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι όχι και εγώ θεωρώ ότι σαν αποτέλεσμα είναι καλύτερη η Μ απλώς δε με βολεύει γιατί μου γλιστράει η λαβή της συνέχεια κι αυτό είναι μέγα μείον για μένα καθώς δε θέλω να κουράζομαι περισσότερο στο ξεμπέρδεμα... Σ'ευχαριστώ πολύ Ειρηνάκι!!!! Σμουτς!!!

      Διαγραφή
  7. καταρχην εχεις πολυ ομορφα μαλλια..δεν εχω δοκιμασει καποια αλλα με αυτα που λες ισως παρω μια TΤ ΜΙΑς και εχω λεπτα μαλλια...εξαιρετικο Review

    Vaso by mybeautymap.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Βασιλική μου!!!!

      Ναι για λεπτά μαλλιά και η ΤΤ είναι ιδανική!!!!

      Χαίρομαι που σ' άρεσε το ποστ μου!!!!

      Δεν είμαι σίγουρη αν σε έχω ξαναδεί στο μπλογκ μου όποτε καλώς σε βρήκα!!!!

      Διαγραφή
  8. Εγώ πάλι που έχω και πολύ μακριά και πολύ πυκνά λέω να μη πάρω καμία τελικά. Φαίνονται άβολες ρε παιδί μου. Ειδικά η ΤΤ. Πάντως έχεις τέλειο μαλλί, ειλικρινά! Και πολύ ωραίο και χρήσιμο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα μην το λες και εγώ περίμενα να είναι άβολες αλλά τελικά από τη γνωστή πιρούνα τις προτιμάω. Δεν πονάω αλλά ούτε μου φεύγουν και ένα καρό τρίχες... Απλώς δε με βολεύουν τα μαλλιά μου όλη την ώρα πιασμένα τα έχω στη δουλειά αλλιώς ναι δεν τα αλλάζω χιχι
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ Μαριαννάκι!!!!

      Διαγραφή
  9. Αρα είναι καλό που έχεις και τις 2!!!!!χιχιχιχι
    Κι εγώ όπως είπα πριν κανα μήνα...με ενοχλούν πολύ τα δοντάκια της tangle teezer..παρόλο που δεν έχω τόσο μαλλί οσο εσύ..πάλι δεν μου τα χτενίζει όλα!!γγκκρρ...πολύ σπαστικό!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε γαμώτο μάλλον αυτοί που τη φτιάχνανε δεν είχαν υπόψη τους πυκνομάλλουσες σαν εμάς! Αλλά θα βγει κάποια στιγμή το τέλειο προϊόν ελπίζω χιχι

      Διαγραφή
  10. Πολύ ενημερωτικό άρθρο! Κι εμείς μάλλον στην ΤΤ καταλήγουμε γτ τα μαλλιά μας είναι αρκετά .δύσκολα και κατσαρά!
    Φιλιά πολλά από τις Chicates!
    chicates.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Χαίρομαι που σας άρεσε! Τελικά κερδίζει καρδιές η ΤΤ!!!

      Διαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα για την Tangle Teezer και σε όλα! Ακριβώς το ίδιο πιστεύω κι εγώ...Και προσωπικά την θεωρώ κι εγώ καλή τη τιμή της. Σε ένα κομμωτήριο ήθελαν να μου πουλήσουν μια βούρτσα 30-40 ευρώ!
    Της δικής μου Macadamia δυστυχώς λύγισαν τα δοντάκια μετά από λίγο καιρό και στενοχωρήθηκα (γιατί την είχα πάρει 17 ευρώ από Ελλάδα και μετά όταν είδα πως την βρίσκεις και με 8 τρελάθηκα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι! Επειδή η μητέρα μου είναι κομμώτρια την ρώτησα για την τιμή και της φάνηκε φθηνή χιχι τουλάχιστον στα 10 ευρώ που τη πήρα από feelunique! Εμένα δεν μου έχουν λυγίσει σε καμιά από τις δύο αλλά η Macadamia μου φαίνεται έτοιμη να σπάσει το πλαστικό της σαν να είναι κούφιο χιχι Είναι πολύ καλές συνολικά αλλά έχουν χώρο για εξέλιξη!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...