12.4.13

Ήρθε η άνοιξη ξανά... το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά! Spring Summer Trends '13

Τι λέτε να δούμε λιγάκι τις τάσεις που προστάζει η μόδα για φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι; Εμείς μπορούμε, με τη σειρά μας, να προσαρμόσουμε στο στιλ μας όποια μας αρέσει και όπως μας αρέσει.


Προφανώς και δεν είμαι ενδυματολόγος αλλά μια μικρή έρευνα και λίγα περιοδικά βοηθάνε να σας μεταφέρω τα νέα!

Ριγέ
Όλες λίγη τηλεόραση και βιτρίνες χαζεύουμε ώστε να έχουμε δει ότι παντού κυκλοφορούν ρίγες! Είτε το κλασσικό άσπρο μαύρο είτε σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων.


Οι ρίγες, γενικά, προσφέρουν ένα μοντέρνο στοιχείο στο στιλ μας. Προτιμάμε για παντελόνι τις κάθετες που δεν τονίζουν τις ατέλειες ενώ οι οριζόντιες είναι όμορφες για φαρδιά μπλουζάκια και πάντα με λεπτή ρίγα.



Πουά
Εγώ θεωρώ αυτήν την τάση διαχρονική και μπορούμε να την ακολουθήσουμε είτε σε ρούχα είτε σε αξεσουάρ π.χ. για τα μαλλιά ή φουλάρια. Από ένα όμορφο πουκαμισάκι πουά για το γραφείο ή μια παιχνιδιάρικη αέρινη φουστίτσα για όλες τις ώρες. Όπως και να το κάνουμε το πουά πηγαίνει σε όλες τις ηλικίες.



Χρώμα
Έντονα ή παστέλ χρώματα, φέτος, μπορούμε να βρούμε η καθεμιά αυτό που μας αρέσει και να το ταιριάξουμε σε μας. Προτιμάμε έντονα χρώματα στα παντελόνια και τις φούστες και παστέλ για τον άνω κορμό ή και τα παπούτσια.



Φλοράλ
Αυτό έλειπε να μην είχαμε λουλούδια τέτοια εποχή! Επιβάλλονται βέβαια! Προσοχή όμως, όχι παντού λουλούδια, είπαμε να ανθίσουμε λιγάκι όχι να γίνουμε Εθνικός Κήπος. Μπορείτε να επιλέξετε ένα όμορφο φλοράλ φόρεμα με μονόχρωμα αξεσουάρ για τη μέρα ή για τους απογευματινούς περιπάτους και ένα φλοράλ πουκαμισάκι με τζιν παντελόνι και παστέλ μπαλαρίνες για το γραφείο.




Κιμονό
Ναι, μετά από καμιά δεκαετία επέστρεψε δριμύτερο! Πολύ ιδιαίτερο κομμάτι και το προτιμάμε για βράδυνες εμφανίσεις αλλά όχι ιδιαίτερα επίσημες. Είναι ένα ρούχο που δεν ταιριάζει σε όλες αλλά μπορεί να μετατρέψει το στιλ μας έτσι απλά. Προϋπόθεση να μη βαρύνουμε όλο το υπόλοιπο σύνολο.



Τζιν
Τι να πει κανείς για αυτό το αγαπημένο; Λατρεμένο απλά! Είτε σε ρούχα είτε σε πανωφόρι πάντα ταιριάζει σε όλες και για όλες τις ώρες αρκεί να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.



Βερμούδες – σορτς
Σορτς πάντα βλέπαμε αλλά βερμούδες καιρό είχαμε να δούμε. Η φετινή πρόταση είναι μαλακά υφάσματα καλής ποιότητας που ταιριάζουνε με σακάκι για να δώσουν το στιλ κουστουμιού για γραφείο αλλά και για μια έξοδο το βράδυ.




Άσπρο – μαύρο
Αυτή και αν είναι παντοτινή τάση. Ποια δεν την έχει ακολουθήσει; Σε ποια δεν αρέσει; Οι πιο ψηλόλιγνες μπορούν να υιοθετήσουν το άσπρο για το κάτω μέρος του σώματος ενώ οι υπόλοιπες καλύτερα να διαλέξουν μαύρο και το αντίστοιχο χρώμα για το άνω μέρος.




Αθλητικά φορέματα
Έτσι μπορούμε να μεταφράσουμε αυτήν την τάση με τα μονοκόμματα ή σε γραμμή Α φορέματα από βαμβακερό ύφασμα και σε χρώματα όπως το μαύρο, το γκρι, το άσπρο, το κόκκινο ή και το μπλε.



Oversized
Αυτά τα φορεματάκια και τα μπλουζάκια που βγαίνουν σε φαρδιά νούμερα πόσο τα λατρεύουμε όλες. Είναι τόσο άνετα αλλά για να μη δείχνουμε χαμένοι μες στα ρούχα μας καλό είναι να διαλέγουμε ένα νούμερο μεγαλύτερα και όχι παραπάνω.



Δεκαετία 60’s
Αυτά τα ιδιαίτερα μοτίβα γεμάτα ρόμβους, τετράγωνα και γενικότερα με γεωμετρική διάθεση τα βλέπουμε σε πολύ όμορφα κοντά φορεματάκια ή και πουκαμισάκια αλλά δυστυχώς επειδή έχουν ιδιαίτερο στιλ δεν ταιριάζουν σε όλες αλλά ένα φουλάρι ή μια τσάντα μπορούμε να τα επιλέξουμε εύκολα.



Αυτές είναι κάποιες από τις τάσεις για τη φετινή άνοιξη και καλοκαίρι, αν όχι όλες. 
Σας εύχομαι να τις ταιριάξετε ή καθεμιά στο στιλ σας αλλά πριν βγείτε για αγορές, ρίξτε μια ματιά στην ντουλάπα σας ή σε αυτή της μητέρας σας. 
Να είστε σίγουρες ότι θα βρείτε πολλούς θησαυρούς.

Α! και ένα τραγουδάκι – διασκευή!

Cu soon!!!

xxx
Μάχη





15 σχόλια:

  1. Κιμονό λατρεύω,,,,, ωραίο post.

    http://aworldforwomen-bymanty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι πανέμορφα και τόσο διαφορετικά από τα άλλα ρούχα!!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Εκπνέουν κάτι πολύ ρομαντικό!!! Ξέχασα να βάλω τη δαντέλα αν και δεν τη θεωρώ τάση, γενικά κάποιες τάσεις είναι συνώνυμες με την άνοιξη!!!

      Διαγραφή
  3. Λατρεύω πουά και floral!!!
    Μου αρέσει ο συνδυασμός floral- ριγέ!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο! Είχα βρει και μια φωτογραφία με φλοραλ ριγε αλλά είχα ήδη πολλές και δεν την έβαλα! Ιδιαίτερα πρωτότυπος συνδυασμός!!!

      Διαγραφή
  4. latreuwwwwww floral!!einai kai polu stin moda floral se sunduasmo me riges!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!! Είτε είναι πάνω κάτω, είτε σε ένα μαζί!!! Έχω δει κάτι πολύ ωραίους συνδυασμούς!!!!

      Διαγραφή
  5. Μ αρέσουν οι ρίγες και τα πουά!!!αλλά πρέπει να είσαι λίγο προσεχτική όταν τα φοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό συζήταγα με μια φίλη μου σήμερα, είχαμε χάζεψει με τις ρίγες στις βιτρίνες αλλά πραγματικά ακόμη και οι συνδυασμοί που προτείνουν στα καταστήματα δεν είναι και οι καλύτεροι! Δεν είμαστε όλες μοντέλα καλοί μου ενδυματολόγοι και σχεδιαστές!!!

      Διαγραφή
  6. Καλώς βρεθήκαμε!! Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!!
    Πολύ ωραία ανάρτηση, μόνο που τα βλέπω τα ρούχα μου ανεβαίνει η διάθεση!!
    Το τραγουδάκι άπαιχτο και δεν το γνώριζα..! Σουσουράδα με αποκαλεί ο σύντροφός μου για να γελάμε, προβλέπω να κάνουμε πολύ πλάκα με αυτό! :)
    Καλή συνέχεια με δύναμη και αισιοδοξία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς σε ευχαριστούμε για αυτά τα όμορφα άρθρα που γράφεις!!!

      Είχα να μπω από την Παρασκευή στο ιντερνέτ (μεγάλο διάστημα για μένα χιχι) και όταν διάβασα το άρθρο σου ειλικρινά χάρηκα τόσο που υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν όπως εγώ!

      Μα είναι τέλειο και αυτό και το αυθεντικό τραγούδακι και αφού από ένα απλό τραγούδι μπορεί να βγει κάτι που ενώνει δυο ανθρώπους με μοναδικό τρόπο αυτό είναι το υπέροχο της μουσικής!!!

      Καλή συνέχεια και σε σένα και πάντα με μπόλικη έμπνευση!!!

      Διαγραφή
  7. Μόλις σε ανακάλυψα και έχω διαβάσει τα περισσότερα άρθρα σου ήδη, αλλά εδώ έπρεπε ΕΠΡΕΠΕ να κάνω σχόλιο!
    Η ανοιξιάτικη μόδα είναι πάντοτε η αγαπημένη μου, αλλά η φετινή... την ΑΓΑΠΩ. Υπέροχο άρθρο και ωραίες είκόνες...
    Και το τραγούδι το αγαπάωωωωωωω <3

    Αν θες πέρνα μια βόλτα και από μένα :) Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Αριάδνη μου!!!

      Χαίρομαι που σ' άρεσαν!!!

      Ευχαρίστως να περάσω αλλά δεν βρήκα στο προφίλ σου το μπλογκ σου! Σνιφ

      Αν θες άφησε το μου εδώ (να το δουν και άλλες αναγνώστριες κιόλας) και το συντομότερο θα περάσω!!!

      φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  8. Και ναι πάλι στη μόδα για την άνοιξη οι ρίγες. Δεν είμαι και πολύ σίγουρη βέβαια αν φέυγουν και ποτέ από τη μόδα! Αλλά βλέποντας και τη νέα αγαπημένη συλλογή της esprit https://www.notos.gr/brands/esprit/ θεωρώ πως θα φορεθούν πολύ φέτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...